Òxid nitrós o "gas de la risa"

Hem introduït a Urgències de l'hospital, l'ús de l'òxid nitrós al 50% per sedació conscient durant la realització de procediments dolorosos o incòmodes. Amb l'aplicació inhalada amb mascareta de l'òxid nitrós, s'aconsegueix que els pacients arribin a una situació de benestar, analgèsia i amnèsia del procediment, mentre es mantenen conscients i per descomptat, sense depresió respiratòria. Això ens ha permès realitzar sutures en nens petits sense haver de fer subjeccions físiques, reducció de fractures i luxacions, desbridament d'abscesos subcutanis, col.locació d'accesos venosos, puncions lumbars...

En aquests moments, estem realitzant una recollida sistemàtica de dades comparant la sedació conscient amb nitròs vs la sedació estàndard amb propofol i fentanil. Les dades preliminars ens permeten veure com ha millorat la percepció de pacients i familiars, hem reduït el temp que necessita el pacient romandre en el box, després del procediment i no hem documentat cap efecte advers, ni hem viscut cap situació de risc, ni respiratòria ni neurològica.

Cada cop tenim més possibilitats per deixar de ser "hostils" amb els nostres pacients i els podem estalviar procesos incòmodes i dolorosos que sempre augmenten la tensió quan un pacient ha de consultar a urgències.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada