Sobre l'autor




Sóc metge especialista en medicina intensiva des de l'any 2002 en que vaig acabar el meu període de metge intern i resident (MIR). Em vaig formar al Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, d'on guardo un bon record i bons companys.

L'any 2002 vaig passar a treballar a una UCI de la sanitat privada de Barcelona: l'Hospital de Barcelona. He fet de Cap de Servei d'Urgències des de l'any 2010 fins el febrer del 2019. Actualment sóc el Cap de Servei de Medicina Intensiva (UCI) de l'Hospital de Barcelona-SCIAS.

La meva experiència assistencial dels darrers  anys de la meva carrera professional (incloent el MIR) ha estat sempre a primera línia. Vaig triar aportar el meu granet de sorra en les situacions de compromís vital dels pacients, vorejant sempre la frontera de la darrera oportunitat, vivint situacions emocionalment difícils de famílies i companys que, per la gravetat de la situació clínica del pacient o per la rapidesa d'aparició del quadre, els agafa sempre a peu canviat.

Estic molt content d'haver participat en totes i cada una de les situacions que l'atzar m'ha posat davant, en el dia a dia o durant les guàrdies, que continuo fent, tant a l'UCI com al Servei d'Urgències.

L´UCI és un servei que genera molta informació en temps real. Els pacients estan molt monitoritzats, tant a nivell hemodinàmic (freqüència cardíaca, presió arterial, diüresis...) com respiratòria (ventilació mecànica...). Manegar tota aquesta informació és imprescindible per pendre decisions... a urgències també es necessita pendre decisions ràpides i encertades amb unes altres dades. Tota aquesta necessitat d'analitzar informació per la presa de decisions m'ha fet girar la mirada cap a les possibilitats que obra la tecnologia de la informació i la comunicació (TIC) orientada cap a la medicina. Per això, un altre aspecte que m'atrau és la manera com podem utilitzar els recursos informàtics en el dia a dia de l'assistència als pacients. Amb tot això juguen un paper important les bases de dades, la comunicació 1.0 i cada cop més les xarxes socials i els recursos 2.0.

Aquestes dues àrees d'interés, per un costat la medicina del pacient greu i, per una altra, les noves tecnologies, són les que m'han motivat a l'hora de crear aquest blog que des d'ara està a la vostra disposició per poder compartir tot allò que vulgueu.

Moltes gràcies per llegir-me.


Jordi Morillas.

1 comentari:

  1. Si, los grandes olvidados y en ocasiones los grandes humillasdos

    ResponElimina